Kinderraad 2013

Op 23 april, van 10 tot 11.30 uur, organiseert het Comité Kinderfeestdag Soest de Kinderraad in de Raadszaal van het gemeentehuis. De Kinderraad is een  onderdeel van de Internationale Kinderfeestdag die ieder jaar gevierd wordt op 23 april.

Kinderen van groep 7 en 8 van 8 verschillende scholen uit Soest en Soesterberg nemen deel aan de Kinderraad.
In de grote Raadszaal debatteren zij over een verschillende onderwerpen die hen en de politiek in de gemeente Soest bezighouden.

Het Comité Kinderfeestdag Soest heeft een aantal raadsleden van de gemeente Soest gevraagd om de kinderen te helpen bij de voorbereiding op het debat. Het raadslid bezoekt de klas en geeft tips
over hoe zij moeten debatteren en wat je wel en niet mag doen in de raadszaal.

Op 23 april mogen 4 kinderen per school zitting nemen in de kinderraad. Gedurende anderhalf uur zijn zij plaatsvervangend raadslid. Uit hun midden wordt één kind gekozen en benoemd tot kinderburgemeester voor de dag.
De andere klasgenoten en leerkrachten zullen het debat volgen vanaf de tribune. De Kinderraad wordt geopend door de burgemeester van de gemeente Soest, dhr. Mik. De Kinderraad wordt geleid door de kinderburgemeester onder leiding van Jean Heijl.