Voorwoord
Jongens en meisjes, dames en heren,

Al enkele jaren liep ik met het idee om een feestdag voor (schoolgaande) kinderen in Soest te organiseren. Aanleiding en inspiratiebron hiervoor is de Internationale Kinderfeestdag, die in Turkije is ontstaan. In mijn jonge jaren (t/m 9 jaar) heb ik hieraan meerdere keren deelgenomen en nog steeds kijk ik er met veel plezier op terug. Daarom vroeg ik me af waarom er in Soest niet zo'n feestdag georganiseerd werd. Een feestdag voor en door kinderen, een feestdag die je niet snel vergeet!

Natuurlijk worden er feestjes op scholen en verenigingen voor kinderen georganiseerd. Dit is vaak kleinschalig. Mijn initiatief streefde ernaar om binnen Soest een feest te organiseren waaraan alle kinderen die in de gemeente Soest woonachtig zijn kunnen deelnemen. De grootschalige opzet van dit kinderfeest, waarbij het kind centraal staat, maakt deze feestdag zo bijzonder!

De Internationale Kinderfeestdag werd op 23 april 2007 voor het eerst in Soest georganiseerd. Omdat het een succes was besloten we om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Ik ben blij dat we dit in Soest, met hulp van de gemeente en sponsors waar kunnen maken.

Uniek aan het kinderfeest in Soest is de "Kinderraad".  Door de Kinderraad proberen wij kinderen op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met het gemeentehuis, de burgemeester, de gemeenteraad en nog belangrijker, een gedeelte van hun taken, werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Voor zover bekend wordt er nergens anders ter wereld de gemeenteraad echt door de schooljeugd overgenomen zoals we dat in Soest doen. Daar mogen we dus best trots op zijn! Het is belangrijk om kinderen te  betrekken bij ontwikkelingen in onze samenleving en wel op een manier zoals kinderen ernaar kijken.

Het Comité Kinderfeestdag Soest wil dit jaar wederom op een leuke manier ontspanning en verantwoordelijkheid combineren. Door de workshops en optredens tijdens het middagprogramma, verzorgd door verschillende verenigingen, scholen en vrijwilligers, streven wij er naar om elk jaar weer een onvergetelijke feestdag van maken! Natuurlijk zijn er ook cadeautjes, zoetigheid en drankjes volop aanwezig om de kinderen lekker te kunnen verwennen.

Deze dag is een dag van en vóór onze kinderen, want zij zijn de toekomst!

Osman Suna,
Voorzitter Comité Kinderfeestdag Soest