De Kinderfeestdag
Als Comité Kinderfeestdag Soest (CKS) zijn wij van mening dat er tijd besteed moet worden aan ontspanning en verantwoordelijkheid van kinderen tegelijkertijd. Uitgaande hiervan organiseert het CKS een dag voor alle kinderen/jeugd van Soest; waarbij allerlei scholen, verenigingen e.a. in samenwerking met de Gemeente Soest een onvergetelijke dag van maken voor de Soester/Soesterbergse jeugd.

Een van de belangrijke doelen van deze dag is het bevorderen van vriendschap en solidariteit onder kinderen en het onderstrepen van het belang van het kind. Op deze dag zullen kinderen met verschillende achtergronden, tijdens of bij de voorbereiding van de festiviteiten in aanraking met elkaar komen, wat ook een positieve bijdrage zal leveren voor de open communicatie van ouders en kinderen onderling.


Doorgaans kiezen wij aan het begin van het jaar een thema en laten de activiteiten en workshops hier op aansluiten. Mocht je ideeën hebben of wil een bijdrage leveren, laat het ons dan weten. Het aanbod kan bestaan uit toneel, (volks)dansen, zingen, gedicht lezen, muziekinstrument bespelen en kunnen kinderen hun bijzondere gave en kunsten vertonen. Hieraan kan individueel, als school of als vereniging deelname plaatsvinden. Het is hiernaast ook de bedoeling dat kinderen verwend worden met lekkernijen, spelletjes en cadeaus gedurende de dag. Workshops, sporten én knutselen zijn ook onderdelen die tijdens de feestelijkheden kunnen worden gedaan.


Meer informatie over de invulling van 23 april Kinderfeestdag wordt in maart van het desbetreffende jaar bekend gemaakt via deze website. Wil je een idee krijgen over het programma van de afgelopen jaren, surf dan naar het archief via het hoofdmenu.


Elk jaar wordt het kinderfeestdag op 23 april massaal gevierd en er komen jaarlijks ruim 500 kinderen op het evenement af!